Tillbehör till husvagnen

Vissa saker som man köper till husvagnen köper man av estetiska skäl, till exempel en bordsduk att ha inne på bordet eller en ljuslykta att tända om kvällarna. Andra tillbehör köper man för ökad komfort, till exempel ett par vilstolar som man kan ställa ut på gräset när man har parkerat husvagnen. Det finns dock vissa tillbehör som man bör köpa till sin husvagn för att bevara friden på semestern, och göra den så stressfri som möjligt.

Alla som någon gång har försökt koppla på en husvagn på en bil kan nog hålla med om att det husvagnstillbehör som kallas ”the couple mate” (ungefär ”äktenskapsräddaren”) hade gjort livet lättare. Den vanliga proceduren innebär ofta att den ena parten i ett förhållande står bakom bilen och försöker guida den till kroken på husvagnen, något som i många fall bara leder till osämja och i värsta fall skador på bilen. ”Äktenskapsräddaren” består helt enkelt av en vinklad stålplatta som man fäster på bilens dragkrok. När bilen backar upp mot husvagnens krok glider den helt enkelt in på rätt plats med hjälp av vinkeln.trailer-99043_640

Något annat som kan underlätta tillvaron rejält på en husvagnssemester är ett vattenpass. Genom att montera ett vattenpass på lämpligt ställe, till exempel vid stödhjulet, kan du se om husvagnen verkligen står helt plant. Det är viktigt av flera anledningar, bland annat för att faciliteter inne i husvagnen, som kylskåp, ska prestera optimalt. (Många kylskåp för husvagnar har inga kompressorer, till skillnad från vanliga kylskåp, och lutningen får då inte vara mer än 4 grader för att kylskåpet inte ska förlora kapacitet.) Med ett vattenpas vid stödhjulet kan du också enkelt göra de justeringar som krävs för att husvagnen ska stå rakt.

Slutligen kan det vara bra att ha med sig en extra 240 volts-sladd. Denna kan med fördel monteras via en jordfelsbrytare inne i husvagnen, något som både underlättar och ökar säkerheten eftersom alla elektriska apparater i husvagnen annars körs genom samma ledning.

Med dessa tillbehör i bagaget på husvagnssemestern kommer alla i familjen att ha en lugnare tillvaro. För alla tillbehör du kan behöva till din husvagn, estetiska såväl som praktiska, kan du gå in på Buildor.se.

Inlaggd underAllt om husvagnar and tagged as

Kommentarer stängda.

desire