Så får du en perfekt campingsemester

Närmar sig semesterns sköna dagar? Har du och din partner tänkt ge er ut i naturen på campingsemester? Då behöver ni ha en ordentlig campingutrustning som gör att ni klarar er ute i vildmarken. Ska hela familjen hänga med ut bland stock och sten? Då finns det några saker som är bra att tänka på.

Att ta med

När det vankas camping är det bra att ha skrivit en ordentlig lista med alla saker som ska med. En bra campingutrustning innehåller en hel del saker, det gäller nämligen att vara förberedd för alla slags väder som vårt land erbjuder. Ett regnställ är alltid bra att ha nära till hands och en termos som kan förvara varmt vatten. Om ni har tänkt utnyttja allemansrätten och bo i skogen är ett tält A och O, se även noga till att alla delar finns på plats.

Huaraz, Peru - January 10, 2016: A blue VW Bus from 1973 parked on a field with cows in the Cordilliera Blanca in Peru

Tält eller husvagn?

Folk väljer att campa på olika sätt. Har du och ditt sällskap tänkt vara lite åt det bekväma hållet och bo i en husvagn? Då behöver ni se till att husvagnen är rätt utrustad men slipper ta med er liggunderlag och myggnät – det är bara att sova i bäddarna och stänga dörren. Om ni däremot har tänkt bo i ett tält är det viktigt att er campingutrustning är noga planerad, inte minst eftersom det är jobbigt att bära på för tung packning när man vandrar.

Laga mat längst vägen

Om ni är ett tältande gäng som ger er iväg är det bra att ha kollat ut rutten innan. Kommer ni passera livsmedelsbutiker eller till och med små restauranger längst vägen eller ska ni laga all mat på ert medhavda stormkök? Många campare kombinerar detta och planerar matåtgången efter när nästa tillfälle till påfyllning ges. Fyll er campingutrustning med lättviktig mat och tändstickor för att få igång en eld. På Campingnetshop hittar du allt du behöver för en lyckad utfärd.

Vad ska man äta?

När det gäller mat på en riktigt hardcore-camping är det ofta nedprioriterat. Det viktiga är inte vad ni äter, det viktiga är hur ni tar er fram och vad ni hinner se på vägen. Kom ihåg att packa ned en kamera i er campingutrustning, det är fantastiskt vilka vyer ni kan ha turen att se under er färd. Om ni har många frågetecken kring maten är ett hett tips konserver och frystorkad mat. En bit choklad kan också vara bra för att få snabb energi.

Ät av naturen

Det fina med att campa är att ni kommer befinna er i naturen. Oavsett om ni väljer husvagn eller tält är det något alldeles speciellt att höra vindens sus i träden och djurens läten när de befinner sig i sitt naturliga habitat. Er campingutrustning är viktig men det mest avgörande är att ni är närvarande i stunden och har tid att stanna upp för att njuta av naturen, då kan ni vara säkra på att få en camping som är värd namnet.

Alla borde campa mer

Det är roligt att campa, inte minst eftersom människans naturliga längtan efter frihet verkligen får löpa fritt. Tänk att bygga bo precis var som helst – vilken dröm! Skaffa rätt campingutrustning och ge dig ut i naturen med din familj eller dina vänner, det kan bli en fantastisk resa.

Inlaggd underOkategoriserade

Kommentarer stängda.

desire