Klassiska husvagnsmodeller

Att åka på husvagnssemester har länge varit populärt i Sverige. Men hur mycket vet du om de klassiska husvagnsmodellerna? På Skrea camping i närheten av Falkenberg höll Campingveteranerna i somras en Europaträff, ECCR 2016, för ett drygt hundratal husvagnar över 30 år gamla. Träffen fick besök av många entusiaster med gamla husvagnar från Tyskland, Holland och många andra länder i Europa. Detta arrangemang är även öppet för allmänheten, och uppskattas då främst som en chans att se många fina och ovanliga husvagnar med tidstypiska tillbehör. I samband med träffen anordnas utställningen “Open Caravan” samt även loppis med tidstypiska tillbehör.

En unik veteranmodell

Det finns många veteranmodeller som kanske inte ser ut precis som vi är vana, exempelvis Eurolite ’67 som fanns med på veteranträffen på Skrea camping. den unika veteranhusvagnen är en prototyp som byggdes 1967, och påminner om den som Musse Pigg och Kalle Anka åkte på campingsemester i. Veteranhusvagnen är den enda i sitt slag, och med några enkla handgrepp hissar husvagnen upp sig själv. I nedfällt läge är husvagnen inte mycket större än ett vanligt släp och har därför mycket bra väghållning. Det finns endast sju exemplar av den här husvagnen, varav en är extra unik då den till skillnad från de två andra exemplaren är tvåaxlad.

Är veteranhusvagn något för dig?

Hur vet du att din husvagn klassar in som veteran? Först och främst måste din husvagn vara mer än 30 år gammal. Den behöver också vara i brukbart skick och du bör vara noggrann med att bevara den i så gott som originalskick. Om du är intresserad av att äga en veteranhusvagn så finns det en uppsjö av återförsäljare och annonser där du kan hitta din pärla, och tidstypiska tillbehör finns bland annat att hitta på träffar för veterancampare. Kanske hittar du om du har tur ett av de sex andra Kalle Anka-exemplaren av Eurolite ’67, eller så hittar du en husvagn som passar precis din personlighet.

Inlaggd underOkategoriserade

Kommentarer stängda.

desire