Inreda din husvagn

Inredningen som kommer med husvagnen när den är ny är oftast föga upphetsande eller originell. Det finns dock ingen anledning till att helt enkelt nöja sig med den inredningen om man inte trivs med den – husvagnen är ju trots allt familjens hem under sommaren, och man ska därför inreda den som om den vore ett hem.

En anledning till att man påbörjar en renovering kan vara för att ens behov har förändrats. Kanske har det tillkommit en ny familjemedlem, som gör att man behöver mer utrymme? Detta var anledningen till att familjen Lindberg förnyade sin husvagn. Pappa Stefan byggde till exempel en trevåningssäng för barnen, bytte ut bänkskivan i köket till en i bok, specialtillverkad av Stefan själv, och installerade konsoler med infälld spotlight-belysning. Hela tiden strävade han efter att behålla så mycket av originalinredningen som möjligt, eftersom familjen tyckte om stämningen den gav.

En förnyelse av husvagnsinredningen behöver dock inte vara så omfattande för att husvagnen ska få ett lyft. Ett enkelt grepp som får stor effekt är till exempel att tapetsera om i husvagnen. Om man vill få en större effekt och samtidigt ge husvagnen ett enhetligt intryck kan man också tapetsera taket med samma tapet. Golvet får sig lätt en uppfräschning genom en ny matta. Välj då gärna en som är lätt att hålla ren, till exempel en gummimatta.Inreda din husvagn 22

Beroende på hur länge ni har haft husvagnen kan dynorna också vara i behov av en liten renovering. Är de gamla kan det vara bra att byta ut dem helt och hållet. Man kan då måttbeställa nya från en madrass- eller sängförsäljare. Annars kan det räcka med att dynorna får en ny klädsel för att de gem ett lyft.

En enkel åtgärd som ökar mysfaktorn är gardiner. Även de som inte fick MVG i syslöjd klarar att sy en enkel fåll att trä gardinstången igenom, med det tyg man själv valt. Känner man inte för att dra fram symaskinen kan man såklart måttbeställa gardinerna hos en sömmerska.

De slutliga detaljerna i ett hems inredning brukar vara tavlor på väggarna och prydnadskuddar i soffan. Tavlor kan dock vara ett problem i en husvagn som ska skumpa runt på vägarna. Ett bra alternativ är då affischer eller posters, som du kan fästa på väggen och som inte ramlar ner oavsett vilka potthål du kör i. Du hittar ett stort utbud av posters på Nordicdesigncollective.se. Prydnadskuddar gör dock inget om de ramlar ur soffan på vägen till campingplatsen, så fyll husvagnen med så många du vill för att skapa den looken du vill ha!

Inlaggd underAllt om husvagnar

Kommentarer stängda.

desire