Husvagnen som boendeform

Under de senaste åren har det blivit allt mer populärt att skaffa husvagn eller husbil. Det ger lite mer frihet i vardagen och under semestern kan man komma och gå lite som man vill. En stor fördel är att man enkelt kan bo precis där man vill. När man har med sig en husvagn kan man stanna till på en skogsväg eller på en parkering och fika, laga mat eller sova. En toalett finns alltid till hands och man behöver inte betala dyrt för att äta på restaurang.

När man inte kan bo hemma

En husvagn kan vara guld värd om man av någon anledning inte kan bo hemma. Om man har gjort en radonmätning hemma och den visar på förhöjda värden kan det vara olämpligt att bo där. Om man har en husvagn kan det då vara bra att flytta ut i den tills dess att man hittar en ny bostad eller tills man kan sätta in filter och annat för att få bort radonen. Samma sak gäller om man till exempel har fått mögel eller dylikt hemma.

Husvagnen som semesterbostad

Om man ska iväg på semester är husvagnen också ett bra boendealternativ. Att bo på camping är ofta betydligt billigare än att bo på ett hotell. Med en husvagn kan man också åka runt mellan olika städer och annat för att se mer under semestern. Man kan också lätt stanna på vägen för att gå på toaletten eller för att äta. En husvagn gör också att man kan stå på en bekants tomt eller liknande. Man behöver inte ha el eller tillgång till vatten för ett par dagars semester utan man klarar sig långt på husvagnens batteri, gasol och med vattnet som finns i tankarna. Det kan dock vara klokt att ha med sig en dunk med annat vatten som byts, eller några vattenflaskor som används till dryck.

Nackdelar med att bo i husvagn

En nackdel med att bo i husvagn är att det är relativt ont om plats. Man kan inte ha sitt eget utrymme och om någon snarkar kan det bli svårt för resten av familjen att sova. Om någon i familjen ska gå till jobbet tidigt eller kommer hem sent kan det också uppstå problem. Det finns inte heller speciellt mycket förvaring för egna kläder, leksaker eller andra prylar.

Bo i husvagn med barn

Det går ofta bra att bo i husvagn med barn. Det är dock bra om de redan på förhand vet om att en stor dator inte kommer att gå att använda. Att titta på TV hela natten är inte heller aktuellt och det kan bli svårt att ladda mobilen varje dag om man inte är uppställd på en campingplats.

Inlaggd underOkategoriserade

Kommentarer stängda.

desire